Tage Wikström kröner årets Lucia, Olivia Mårtensson.

Vilken härlig Lucia-konsert i Ströms kyrka

nyheter

2021-12-13 Det krävs både tid och kunnande för att arrangera en Lucia-konsert som gick rakt in i hjärtat. Prata om "ståpäls". Kan det någonsin varit en bättre Lucia-afton än denna i Ströms kyrka. Några namn att lägga på minnet, Theo Kroik och Martina Mårtensson.

Det här var nog det mest fantastiska Lucia-arrangemanget någonsin i Ströms kyrka. Bakom allt stod Rotary, Kyrkan och Ridklubben. Med familjen Mårtensson, där årets lucia Olivia kröntes, fanns genomgående tonsäkra familjemedlemmar, lucians mamma Malin med systrarna Jenny, Erika, Elin och Eva  som varit delaktiga i hela arrangemanget med skönsjungande stämmor som fyller kyrkan. Vilken familj.

Som vi tidigare skrivit började dagens Luciafirande redan klockan 05.30 med nio besök därefter hos företagare och nu på kvällen var det kröning i Ströms kyrka.

Elinor Korpinen på gitarr

Anne Johannesen med en fantastisk stämma som fyllde varje vrå i kyrkan, är en engagerad person som sprider inspiration och sångarglädje hos många unga. 

Några unga som verkligen tog plats var Martina Mårtensson och Theo Kroik som sjöng tillsammans. Lägg dessa namn på minnet. Här kan man prata om ”ståpäls”, något så helt fantastiskt. Även Theos tvillingbror Wilhiam fanns med som stjärngosse. Än en gång, det var ett framträdande som sent ska glömmas och önskar få höra mera av dem i framtiden.

Martina Mårtensson och Theo Kroik, två unga begåvningar som vi ska lägga på minnet.

Bröderna Theo och Wilhiam Kroik.

Till kyrkan kom runt 200 personer och att uppvisa vaiccinationspass mot Covid verkar inte ha varit några problem.

Ingvar Jönsson och Anders Enevåg sjöng tillsammans och här fanns  röstresurser. Höga toner, och välljudande.

Årets Lucia kröntes av Tage Wikström, en Strömsundsbo som genom åren alltid ställt upp att köra sällskapet till de olika platserna med buss. I år avstod han uppdraget men fanns i kyrkan för att genomföra ett hedervärt uppdrag.

Ja det här kan man kalla för en dag fylld av fina upplevelser. Tack till arrangörerna, Rotary, Kyrkan och Ridklubben. Utan era ideella krafter har vi nog inte haft möjlighet att uppleva en så fantastisk kväll i Strömsunds kyrka. Tommy Persson Rotary var en av de tongivande i arrangemanget.

Benka Sehlin och Johan Norrman skötte konststycket att sätta ljud och ljus.

Text o foto: Barbro Ericson

Se fler bilder i vårt bildgalleri, klicka på länken. https://affarsnyttnorr.se/galleri/luciakonsert-i-stroms-kyrka-13-12-foto-barbro-ericson/

affarsnyttnorr