Power puff pinglorna. Vinnande laget 2017. Fr. v Björn Toresson/Ölhävning, Jens Toresson/simning, Kristian Nilsskog/löpning, Madelen Toresson/säckhoppning och Amanda Persson/pilkastning. Arkivbild: Cathrine Blixth.

Vikingcup i Ringvattnet för riktiga Vikingar

nyheter

2019-08-8 På lördag den 10 augusti är det idel ”Vikingar” i Ringvattnet som skall tävla om det prestigefyllda priset i Vikingcup. Arrangörerna i år är en yngre generation från byn och de vet att det blir en spännande tävling. Bara regnet håller sig borta.

I år är det 7 lag som anmält sig till tävlingen och de flesta kommer från Strömsund uppger Ante Olsson som är en i arrangörsstaben. Antalet deltagande lag är samma som i fjol men vi har gjort en ändring från i fjol, det är att man i stället för att simma, ringpaddlar samma runda. Men först är det ölhävning.

Efter ölhävningen blir det ringpaddling, löpning, säckhopp, spikning och sist det absolut mest nervpåfrestande momentet, pilkastning.

tn_DSC_0505

tn_DSC_0526 tn_DSC_0544

tn_DSC_0580

tn_DSC_0686

tn_DSC_0704

tn_DSC_0894

Årets konferencier, som också ställer upp ideellt, är som tidigare, Örebroar´n Torbjörn Åkesson som kom med flyg till Åre/Östersund flygplats på onsdag-kväll. Ja smakar de så kostar de, kan man säga.

tn_DSC_0949

I år har arrangörsstaben bestått av Ante och Jens Olsson, Mariana och Johan Strömstedt, Julia Jonsson och Elias.

På kvällen är det middag med underhållning av ett coverband från Skellefteå och tidigare på dagen blir det kakfrossa på Valhall.

Arkivbilder från 2017. Foto: Cathrine Blixth.

affarsnyttnorr