Vårmarknad Lanthandlarna

nyheter

2019-05-11 Idag var det Vårmarknad för Lanthandlarna nere vid före detta Granngården. Företaget följer samma breda sortiment som tidigare men med nytt namn. Vi tar ett smakprov på dagens mingel där nere och återkommer i papperstidningen inför midsommar om företagets ägare och den nya strukturen.

tn_DSC00827

Här har vi sång- och dansgruppen som uppträdde på scenen, Livia, Melinda, Thilde, Leona och Minnah. Inför sommaren har de fullbokat program. Det blir Fjällsjömarknan, Hoting och ICA-dagen, för att nämna några evenemang.

Det var en alldeles lämplig dag utifrån vädret att strosa nere på gården hos Lanthandlarna med marknadsstånd och underhållning. Här var det mingel, där gamla bekanta träffades och där det var underhållning i olika generationer. Lite olika tilldragelser med smådjur och andra aktiviteter för barn.

En lite mera nostalgisk musik fanns också på plats:

tn_DSC00806

 

Bertil Jacobsson från Tåsjödalens Frukt o Bär bjöd på en underbar havtornssaft som produceras från egen odling här nedan i sällskap av en duktig kvinna inom området. (missade tyvärr namnet).

tn_DSC00810

Det var en strid ström av människor under dagen där det fanns en hel del erbjudanden inför sommaren. Vårmarknad är något som tillhör och roligt att traditionerna fortsätter.

 

affarsnyttnorr