Nöjda initiativtagare till engcons aktivitetsdag. Bakre raden fr, vänster: Stig Engström, Jerry Ahrlin, Anders Södergren, Hubbe Lund, Främre raden fr, vänster: Zebastian Modin & Laila Kveli

Vad vore Strömsund utan engcon

nyheter

2019-08-27 Kommunens stora industriföretag engcon bygger nya krafter hos de anställda, bland annat genom friskvård. Nu i måndagskväll var det full aktivitet vid Skidstugan i Strömsund där allmänheten var inbjuden och runt 300 personer kom.

Enligt Sten Strömgren på Industriföretaget engcon var det ett överväldigande intresse för aktivitetskvällen som lockade 300 till planen utanför Skidstugan i Strömsund. Vuxna och barn kom för att delta aktivt men också för att möta aktiva stjärnor kända från skidspåren. Evenemanget var ett samarbete med långloppslaget Team engcon, ett lag i skidåkning, där Laila Kveli, Magnus Näslund, Zebastian Modin samt Jerry Ahrlin ingå. Dessutom Team Sportia. Allmänheten var inbjuden.

Anders Södergren “grillas av Jerry Ahrlin (till höger) som höll intressanta intervjuer från speakertornet hela kvällen.Anders Södergren “grillas av Jerry Ahrlin (till höger) som höll intressanta intervjuer från speakertornet hela kvällen.

-Arrangemanget blev en formidabel succé och närmare 300 barn & vuxna kom för att delta i en härlig blandning av lek för de minsta och rena motionsövningar för de som vill satsa lite extra,

tn_DSC01410_1 -low

tn_Stavgång -lowHär leder Laila Kveli en av skidgångsgrupperna runt spåret.

Långloppslaget hade byggt upp en stor hoppborg, kluriga hinderbanor, en bänk med ”Nattduellen” från Mästarens Mästare och tält med ansiktsmålning. Skidgång, löpteknik, styrketräning överkropp & ben var andra aktiviteter som erbjöds och det formligen kokade av aktiviteter på hela skidstadion.

-Jag är överväldigad och otroligt glad över att det kom så många sa Stig Engström, engcons grundare när han stod mitt bland alla som kommit för att delta.

-Vilket fint initiativ av engcon sade Lillemor Barnerud som egentligen skulle hålla i en fotbollsträning för IFK Strömsund Flickor 8-9 på Strömsvallen denna kväll. När jag såg detta styrde jag direkt om vår träningskväll hit och det var otroligt uppskattat av tjejerna fortsätter Lillemor:

– Aktiviteterna på skidstadion och ute i löpspåret varvades med intervjuer där Jerry Ahrlin intervjuade sina kollegor i långloppslaget. För den som var törstig eller hungrig fanns gratis korv och dryck i engcons mässvagn.

Som extra bonus hade långloppslaget med sig två gäster. Dels Hubbe Lund, tränare på friidrottsgymnasiet i Östersund samt mästarnas mästare tillika OS, VM och SM-medaljören Anders Södergren.

tn_Ann-Britt Engström & Magda SannemoAnn-Britt Engström & Magda Sannemo servade deltagarna med gratis korv och dryck.

-Jag blir så fantastiskt glad att se denna blandning av barn & vuxna som ville komma hit och röra sig utifrån sina förmågor och prestation sade Anders Södergren när han ”grillades” av Jerry.

En annan som uppskattade och aktivt deltog i arrangemanget var IFK Strömsunds ordförande Staffan Oskarsson. Även han intervjuades av Jerry Ahrlin och passade då på att skicka ett stort tack till Stig Engström och engcon som inte bara bjuder sin personal på detta utan även bjuder in allmänheten till sina aktiviteter.

-Jag imponeras av Stigs (läs Engström) outtröttliga samhällsengagemang där han hela tiden bjuder Strömsund på allehanda arrangemang sade Staffan Oskarsson.

När kvällen summerades var alla rörande överens om att kvällen blev en succé och på stående fot bestämde arrangörerna att följa upp med ett vinterevent i december.

-Ja, det här blev för bra för att inte fortsätta med, menade Stig Engström och långloppslaget unisont.

-Inget datum för december-eventet bestämdes dock men det lovade arrangörerna att återkomma om så snart det är spikat, avslutar en upprymd och nöjd Sten Strömgren som fanns mitt i engcon:s arrangemang.

Text: Barbro Ericson

Foto: Sten Strömgren

 

 

affarsnyttnorr