Paul tillsammans med frun Sarah och dottern Sanna.

Vad gör du nuförtiden? Paul Ragnvaldssons berättelse

nyheter

2024-06-9 Efter många år av studier var det dags att flytta utomlands. Paul Ragnvaldsson från Strömsund packade väskan och begav sig till Kalifornien där han spenderat senaste 20 åren. Numera jobbar han som fastighetsmäklare. Något som passar honom som handen i handsken och karriären når ständigt nya högre nivåer.
.
Jag är född och uppväxt i Strömsund och har stark anknytning till orten med min far och mor boendes på Ripstigen. Jag har fina minnen från förskolan i Ulriksfors och bra lärare på Hedenvindskolan och Vattudalsskolan: Lillemor Näsberg, Sylvia Edberg och Mats Zetterlund. Jag spenderade mestadelen av min uppväxt på Strömsvallen eller i Sporthallen.
.
Jag flyttade till Östersund 1995 för att gå friidrottsgymnasium, sedan till Stockholm för militärtjänstgöring 1997, och vidare till Umeå 1999 där jag studerade ekonomi och statsvetenskap. Jag tog civilekonomexamen 2004. I december 2004 flyttade jag till San Diego, Kalifornien. Sedan 2010 bor jag i Encinitas, en lugn kuststad tre mil norr om San Diego, mest känd för sina stränder med bra surfing.
.
Jag började 2004 med sex månader på Svenska Handelskammaren efter studenten, sedan på logistikavdelningen på IKEA i ett och ett halvt år. Därefter arbetade jag några år med SAAB som resande produktspecialist på bilmässor. Nu har jag varit fastighetsmäklare i snart 15 år. Jag arbetade i sju år för Pacific Sotheby’s International Realty och sedan 2019 representerar jag Coldwell Banker Realty. Jag har även drivit ett eget familjeföretag sedan 2009, SVEA Investment, Inc. Företaget fokuserar på fastighetsförvaltning då jag tillsammans med min fru äger några fastigheter.
.
Jag är gift med Sarah och har en dotter, Sanna, som är 15 år, samt en fyraårig dvärgschnauzer, Samson. Vi firar 17 års bröllopsdag den 7 oktober. Vi lever ett ganska stillsamt familjeliv, fullt upp med jobb och aktiviteter kring dotterns skola, samt volontärarbete inom kyrkan. Min dotter har precis avslutat sitt första år på gymnasiet. Min frus familj bor i Kalifornien; hennes föräldrar bor i Encinitas, en syster i Los Angeles och en syster i San Diego.
.
.

Far och mor, Ronald och Gunhild på Ripstigen, saknar jag ofta, liksom släkt och vänner i närheten trots att de är utspridda. Mina två bröder, Henrik och Daniel med sina familjer, bor i Umeå. Äldsta brodern Lars bor i Östersund med sin familj. Jag saknar även stillheten i Norrland, den är anmärkningsvärd. Jag tror på stark tillväxt i framtiden för Strömsund; den orörda naturen och stillheten har blivit alltmer eftertraktade. Jag tror att Strömsund kan utnyttja de fina vägarna mot Jormvattnet, Stekenjokk och närheten till Norge.

.

Jag gillar svenskt lösviktsgodis och hembakat tunnbröd när jag besöker Sverige. Jag brukar även lägga in något Stryktipssystem och titta på sport med far och mor på Ripstigen. Jag tycker också att det är roligt att köra uppför Lindbergsbacken och ta vägen mot industriområdet hemåt, då vyerna är fantastiska när man inte har varit i Strömsund på ett tag. På sommaren är det roligt att besöka sommarstugan i Vågdalen, meta abborre, fika och känna lugnet.

.

Text: Paul Ragnvaldsson.
Foto: Privat
Upplagd text: Cathrine Blixth
affarsnyttnorr