Vad gör du nuförtiden? Carina Svanströms berättelse.

nyheter

2024-05-28 Carina Svanström har bott i Strömsund större delen av sitt liv. Något hon minns tillbaka med glädje. En kortare Norgeupplevelse blev permanent för henne och hon trivs, men det finns alltid saker som lockar tillbaka till hemorten Strand som ligger strax utanför Strömsund. Idag jobbar hon som undersköterska på ett sjukhem i Höylandet. Hemorten finns med i planeringen när det är dags för pension. Carina är en av våra trogna läsare trots att hon bor i ett annat land. Här kommer en hyggelig hälsning från Carina.

Carinas Svanströms berättelse om minnena från tiden i Strand och dagens tillvaro i Norge:

Jag bor på Höylandet I Norge. Är född och uppvuxen i Strand Strömsund. Där var det bra att växa upp. Vi var ett kompisgäng som höll ihop och hade roligt. Säkert var inte kraven så stora då som nu. Fisketurer till Klövsjön, skoteråkning, ragga runt på alla skogsbilvägar och lyssna på Eddie Meduza och spana in älg och en eller annan bäver.
.
Höjdpunkten var Dans i Hoting Låter säkert inte som en superupplevelse men kul hade vi.
Jag jobbade 30 år i Strömsunds kommun och har trivts med det. Men 2013 så ville jag ha miljöombyte då jag tog tjänstledigt och för att se nåt nytt och tjäna lite extra pengar.
.
Min första placering blev Höylandet och där blev jag kvar över sommaren. Började igen på mitt gamla jobb på Hösten. Då fick jag erbjudande om jobb på Höylandet så då sa jag upp mig och flytta dit.
 
Det som gjorde det var framför allt alla fina människor jag lärt å känna här, naturen, närheten till fjäll och toppturer, och givetvis bättre betalt. Men jag vill nog hem igen när jag går av med pension. Familjen och framförallt min syster i Strand är dom jag saknar mest såklart.
.
Camilla och Carina Svanström som små. Syskonkärleken är stark. De banden bryts inte trots avståndet.

Text och bilder: Carina Svanström

Upplagd text: Cathrine Blixth

 

 

affarsnyttnorr