Vaccinationsbevis i publiktälten på Världscupen i Östersund

nyheter

2021-12-1 Som en följd av nya regler för inomhusevenemang med mer än 100 deltagare från den 1 december kommer krav på och kontroll av vaccinationsbevis att införas i de båda publiktälten under resterande tävlingar i Östersund.
I och med den nya förordningen kopplad till vaccinationsbevis vid inomhusevenemang med över 100 deltagare har världscuporganisationen tillsammans med de båda krögare som driver verksamhet i publiktälten tagit fram en rutin för kontroll av vaccinationsbevis. Detta innebär att ett kösystem kommer att sättas upp utanför publiktälten, där vaccinationsbevisen visas upp och kontrolleras för att få tillträde till de populära tälten.

Martin Ohlsson, projektledare för Världscupen i Östersund uppger i ett pressmeddelande:

– Vi förhåller oss till det nya regelverket och inför kontroll av vaccinationsbevis i enlighet med förordningens syfte att minska smittspridning. Vi uppmanar alla besökare att ha sitt vaccinationsbevis redo när de kommer till stadion, så blir det här smidigt för alla.

Övriga delar av evenemanget berörs inte av den nya förordningen.

– Vi får alla fortsätta att ta gemensamt ansvar och anpassa oss till nya förutsättningar, vilket vi blivit vana vid under pandemin. Publikområdet, läktaren och spårområdet är ju utomhus och innefattas inte av de nya restriktionerna.

Checklista för dig som vill besöka publiktälten på världscupen:

  1. Stanna hemma om du känner dig sjuk eller upplever symptom för covid-19
  2. Ladda ner ditt vaccinationsbevis via: https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/
  3. Visa upp ditt vaccinationsbevis vid entrén till publiktälten.
  4. Personer under 18 år omfattas inte av kravet på vaccinationsbevis
  5. Personer som av medicinska orsaker avråds vaccin ska visa upp intyg för detta.

Om världscupen i skidskytte

Östersund står som värd av öppningen av skidskyttesäsongen 2021/2022 den 28 november till den 5 december. Två helger med tio tävlingar fördelat på fem dagar där 260 tävlande kommer att göra upp om pallplatserna. Östersund har också tilldelats världscupavslutningen våren 2023.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr