Någon som rekade inför ett inbrott?

nyheter

2020-12-17 Under fredag eftermiddag förra veckan ringde någon på ytterdörren till ett hus på Målarvägen. Det var vid 15-tiden. Man och fru fanns i huset och hon gick för att öppna dörren men ingen fanns där. Mannen tittade ut genom ett fönster och såg då en person som sprang från huset och försvinna i en bil. Allt gick så snabbt att han hann inte uppfatta varken registreringsnummer eller bilmärke.

Ännu en gång ombedes fastighetsägarna i Strömsund att vara vaksamma på okända personer som uppträder märkligt. Den här gången gäller det en person som ringde på dörrklockan till ett hus men när frun öppnade dörren var det ingen där. Mannen gick i samma stund till ett fönster och då ser han en person som springer därifrån och in i en bil. Med ett så märkligt beteende blir man givetvis frågande varför en person ringer på och sedan i all hast rusar därifrån.

Mycket tyder på att det kan vara någon som varit ute för att reka i bostadsområdet för att kolla om folk var hemma. Det här hände på en adress på Målarvägen på fredag i förra veckan vid 15-tiden och när personen såg ägaren i fönstret blev det att fly.

Ägaren sprang genast ut när han såg personen rusa därifrån, då upptäckte han skoavtryck i snön, att någon hade gått runt huset för att kolla läget och därefter ringt på.

Ärendet är polisanmält.  Nu vänder de sig till Affärsnytt Norr för att varna andra fastighetsägare. Håll ytterdörren låst liksom fönster och altandörrar. Inte för att det hjälper alla gånger men det är i alla fall ett hinder.

Händelsen känns otäck för paret och de har hört sig för hos grannarna om de har haft något liknande besök men ingen har sett något.

Text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr