Utlandsresan lockar – men nytt pass kan sumpa tiden

nyheter

2022-04-4 Nu när det är fritt fram för utlandsresor, ja då kan den långa väntetiden på ett nytt pass sätta käppar i hjulen. Hela Sveriges polisstationer har problem att hinna med och resor som planerats för våren kan bli aktuell kanske först till hösten.

 

Väntetiderna för att få ett nytt pass blir allt längre samtidigt som många vill förnya sitt pass för att resa nu när pandemirestriktionerna har släppts.

För den som vill ordna ett nytt pass eller förlänga kan få vänta ända till hösten för att ha det i sin hand. Väntetiderna är ovanligt långa och bland de polisstationer som uppmärksammats med lång kö är bland annat Strömsund med första tid den 17 augusti. Den absolut längsta väntetiden har man i Blekinge län, den 31 januari nästa år.

På polisens hemsida står att läsa:

-Det kan vara värt att försöka hitta en återbudstid. Tänk på att det ofta kommer in återbud, så besök sidan regelbundet om du inte hittar en tid som passar vid första försöket”,

Köerna har fått Stockholmspolisen att inleda en särskild händelse. Vilket enkelt uttryckt innebär att när det krävs ett samlat grepp kan man ta personal i anspråk från olika delar av verksamheten. När det kommer igång, ja då kommer trycket att lätta.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr