Utdelade en haksmäll på Dunder – döms för misshandel

nyheter

2019-10-24 En 45-årig man träffade på en bekant som han är ovän med i öltältet på Dundermarknaden i somras och med vrede i sinnet slog han den 35-årige mannen i ansiktet med blodvite som följd.

Enligt uppgifter som den 35-årige mannen lämnat så stod han och en annan person och pratade med varandra i öltältet. Då kommer först en man och försöker provocera 35-åringen och därpå kommer 45-årngen och slår ner honom med ett knytnävsslag i ansiktet så blodet rinner. Den misshandlade blev omtumlad och minns inte så mycket av själva händelsen. Men han är säker på att det var 45-åringen som slog.

Nu har det varit rättegång vid Tingsrätten i Östersund och där medger 45-åringen att han är arg på sin bekant sedan lång tid tillbaka men att de inte hade träffats under kvällen. Nu fanns det vittnen till händelsen som styrker att det var 45-åringen som slog.

Tingsrätten dömer 45-åringen till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Han ska också betala skadestånd på 5 000 kronor till brottsoffret samt stå för sina egna advokatkostnader.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr