Trolöshet mot huvudman på Röda Korset

nyheter

2016-05-16 En grov stöld eller förskingring har skett av en anställd på Röda Korset i Strömsund. Ärendet betecknas bland annat som trolöshet mot huvudman. Fyrtiotusen kronor är plockat ur kassan.

Upprörda människor har hört av sig till Affärsnytt Norr för att kolla vad som händer efter den grova stölden på Röda Korset i Strömsund. Och nu har vi till att börja med kontaktat tidigare ordföranden Björn Ramström för att höra hur ärendet ligger till.

Det var i fjol som det upptäcktes att runt 10.000 kronor var borta. I början av detta år upptäcktes ett ännu större penningsvinn. Närmare bestämt 40.000 kronor. Det var inte fråga om något inbrott utan pengarna har plockats ur kassan av en kvinnlig anställd.

Efter att revisorerna och ordföranden Björn Ramström konstaterade att pengar hade försvunnit gjordes en polisanmälan. Vid första tillfället när 10.000 kronor försvann gjordes också polisanmälan, men efter ett tag lade polisen ner undersökningen. De uppgav att de inte kunde få fram vilken av de anställda som förskingrat.

Däremot ska läget vara ett annat när det stora beloppet på 40.000 kronor försvann. En polisanmälan är gjord och utredning pågår. Den misstänkta kvinnan har fått lämna sin anställning vid Röda Korset.

Brottet är grovt och rubriceras som trolöshet mot huvudman. Just därför att kvinnan var anställd.
Vi har anledning att återkomma så snart det finns mera fakta i ärendet.

affarsnyttnorr