Läkare och vd Hans Boberg. Arkivbild Be.

Toppresultat i nationell patientenkät – Nya Närvården i Hoting

nyheter

2019-07-16 Den senaste enkätundersökningen bland patienterna i Sverige där totalt 777 hälsocentraler ingår placeras Nya Närvården i Hoting på en andra plats. Dessutom placeras Hoting som etta inom Jämtland Härjedalen.

Enkäten som patienterna har tagit del av genomfördes i vintras och där framgår att Nya Närvården i Hoting är den bästa inom Region Jämtland Härjedalen. Om man tittar på resultatet utslaget på hela landet så kommer Hoting på andra plats. Detta resultat bland 777 hälsocentraler totalt. Här har patienterna fått uttrycka sin syn inom hälso- och sjukvården. Storslaget resultat för Hotings hälsocentral framkom i undersökningen.

Ansvarig läkare och vd Hans Boberg på Nya Närvården i Hoting har arbetat i Hoting sedan 1994 och är en frontfigur som tillsammans med sin personal är uppskattade av patienterna. De upplever en närkontakt på mottagningen och helhetsintrycket grundar sig på upplevelser av vården, upplevd effektivitet och utfall samt omhändertagande och trygghet. Dessutom är tillgängligheten ett stort plus. Vid Nya Närvården i Hoting arbetar tio personer med ett upptagningsområde om 4 500 invånare.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr