Tjejerna på HB: Fr v Marlene Wahlström, Carina Sandman, Carina Rhodin, Sabitha Rolandsson och Inga Eriksson.

Tjejerna sköter ruljangsen på HB Strömsund

nyheter

2020-09-22 Det har skett lite förändringar bland personalen på Handelsbanken i Strömsund. Lars Erik Olsén har gått över till annan tjänst inom HB i Umeå och har ersatts av Sabitha Rolandsson som kontorschef. Nu är det fem tjejer som sköter ruljangsen.

Handelsbanken i Strömsund har genom åren haft skicklig och trevlig personal och lokalkontoret är av stor betydelse för samhället. Tyvärr har Handelsbankens centrala ledning gått ut med att ett stort antal lokalkontor ska tas bort och många tjänstemän tas bort. Givetvis går inte den informationen omärkt förbi, kommer Strömsunds kontor  att bli kvar eller finns andra tankar. Försvinner Handelsbanken blir det ett stort nederlag för både företagare och privatpersoner.  Vid en träff med dagens personal, för att kolla av läget, så är det ingen som vet vad som kan hända, men givetvis ska vi hoppas att kontoret blir kvar.

Den 1 september lämnade Lars Erik Olsén kontoret i  Strömsund som chef och gick över till annan befattning med placering i Umeå. Hans efterträdare blev Sabitha Rolandsson som tidigare varit ställföreträdande kontorschef för Dorotea, Vilhelmina och Åsele kontoren. Hon bor i Dorotea men arbetar i Strömsund under större delen av veckan och någon dag på kontoret i Dorotea.

Jag frågar personalen, fem tjejer på plats, om Covid-19 har påverkat kontakten mellan kund och bank och Sabitha berättar:

-Våra kunder har haft möjlighet att via telefon eller nätet diskutera sina ärenden men de flesta har velat komma till kontoret och träffa oss. Många tycker att det ger dem bättre insyn och förståelse i ärendet om de får sitta ner och prata direkt med oss. De vill ha den fysiska närvaron helt enkelt. De är välkomna och vi har vidtagit de säkerhetsåtgärder som krävs. Plexiglas mellan personal och kund och möjlighet att sprita och torka av händerna, berättar Sabitha.

Det är intressant att se att här på kontoret är det bara kvinnor. Något som förr var väldigt ovanligt, då var det oftast fryntliga herrar med skägg som var banktjänstemän. Men tiderna har förändrats och idag är det 40 % som är kvinnor inom Handelsbanken.

Det här med pengar har alltid varit något eftertraktat. Bankerna har blivit ”lurade” och i värsta fall rånade. Men nu har tiderna förändrats och många har gått över till att lura kvinnor och män över nätet. Personer som utnyttjar andra medmänniskor för att lura till sig pengar. Nu går bankerna  ut med varning om faran med dessa bedragare och att vara på sin vakt. Både kvinnor och män drabbas av  personer som utger sig för att vara någon annan än vad de egentligen är.

Dagligen kan man bli påmind om just dessa bedragare, som börjar snärja in sig via mejl eller telefon där de oftast uppger sig för att vara någon högt uppsatt person. Det börjar lite småskaligt och övergår till något förtroligt och charmerande,  efter en tid börjar det gå över till att personen är utsatt på ett eller annat sätt och behöver hjälp med pengar. Då är det dags att avsluta hela äventyret och inse att allt är ett bedrägeri, även om allt börjat övergå till en känslomässig relation.

Handelsbanken i Strömsund är betydelsefull, både för företagare och privatpersoner, med kompetent och trevlig personal som ger viktig vägledning i många ärenden. Och bland det viktigaste är att få personlig service på lokalkontoret.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr