Tio personer åtalas för stora stöldhärvan i Laxsjö

nyheter

2020-12-3 En större stöldhärva, där nio män och en kvinna var inblandade, uppdagades i och med att ett stulet vapenskåp skulle skäras upp och en explosion inträffade. Det hände i Laxsjö januari 2019. En person blev svårt skadad och togs till sjukhus för vård. Idag torsdag har åtal väckts.

Explosionen av ett stulet vapenskåp, som hände i Laxsjö under 2019, blev startskottet för Polisen att komma en större stöldliga på spåren. Nio män och en kvinna hade tillskansat sig stora summor pengar genom att bland annat stjäla dyrbara skotrar som såldes vidare. Enligt uppgift från Tingsrätten ska en av de stulna skotrarna vara värderad till 250.000 kronor. Det rörde sig med andra ord om en stor härva av brottslighet.

Att stöldhärvan nystades upp, började med att Polisen larmades till ett uthus i Laxsjö där ett vapenskåp hade exploderat. Det visade sig att det stulna skåpet hade exploderad i och med att några försökte skära upp det. Därmed blev en person svårt skadad vid explosionen och han togs med ambulans till Östersunds sjukhus.

Idag torsdag väcktes åtal och åklagaren anser att flera av brotten vara grova. Det gäller såväl stölder som häleribrotten. Polisen har hittat stöldgods för miljonbelopp.

Text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr