Eiffel Tower seen from the street in Paris, France. Free space on cobblestone pavement for your object, text etc.

Tingsrätten ogillar Rototilts stämning mot engcon – inget skadestånd

nyheter

2023-05-15 Som engcon AB (”engcon”) tidigare offentliggjort lämnade tiltrotatortillverkaren Rototilt i juni 2022 in en stämningsansökan mot engcon gällande påstått intrång i patentskyddad teknik. Förhandlingar genomfördes vid Patent- och marknadsdomstolen under mars månad tidigare i år och idag meddelade tingsrätten dom i målet. Domstolen fastställer att intrång inte föreligger och att Rototilts talan därför ska ogillas.

engcon avser att ytterligare utvärdera domen och vad den mer i detalj kan innebära för engcon, uppger VD och koncernchef Krister Blomgren i ett pressmeddelande.

engcon är den ledande globala leverantören av tiltrotatorer och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners effektivitet, flexibilitet, lönsamhet, säkerhet och hållbarhet. Med kunskap, engagemang och hög servicenivå skapar engcons drygt 400 medarbetare framgång för sina kunder. engcon grundades 1990, med huvudkontor i Strömsund, Sverige och möter marknaden via 14 lokala säljbolag och ett etablerat nätverk av återförsäljare runt om i världen. Nettoomsättningen uppgick till cirka 1,9 miljarder SEK under 2022. engcons B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.
För mer information, besök www.engcongroup.com

Upplagt pressmeddelande: Barbro Ericson

Foto: engcon

affarsnyttnorr