Tillfälligt besöksförbud i särskilda boenden

nyheter

2020-12-4 Strömsunds kommun inför från och med 3 december ett tillfälligt besöksförbud i särskilda boenden. Förbudet gäller till och med 12 december.

Då vi har en ökad smittspridning vill vi på alla sätt vi kan skydda de äldre, säger Gudrun Öjbrandt, chef för vård- och socialförvaltningen i ett pressmeddelande.

Folkhälsomyndigheten beslutade igår om nya föreskrifter som gör det möjligt att förbjuda besök på särskilda boenden för äldre om det behövs för att minska spridningen av covid-19. Det är den föreskriften som ligger till grund för att Strömsunds kommun nu inför ett tillfälligt besöksförbud i sina särskilda boenden fram till 12 december.

Vissa undantag kan ske

Besöksförbudet gäller från och med 3 december och affischer är uppsatta på alla särskilda boenden i kommunen. Det finns vissa möjligheter att göra undantag från förbudet, besökaren ska i så fall vända sig till enhetschefen för boendet och fråga om det.

  • Vi ser för närvarande att det finns en ökad smittspridning i vår kommun. Det är viktigt att vi på alla sätt försöker göra det vi kan för att minska och hejda smittspridningen och på ett speciellt sätt skydda de äldre invånarna som bor i särskilt boende, säger Gudrun Öjbrandt, chef för vård- och socialförvaltningen.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr