Bästa produkt: Tilja Östergren, My Ågevall och Jennifer Texmo.

Teknikmässan på Vattudalsskolan slog besöksrekord

nyheter

2023-05-4 Under dagens Teknikmässa på Vattudalsskolan där elever i årskurs nio ställde ut egna uppfinningar slogs tidigare besöksrekord. Drygt 300 personer kom för att se dagens nya rön.

Elever som går i nionde klass har under skoltid jobbat fram egna produkter som inte finns på marknaden idag. En spännande utställning med 18 montrar och 48 elever fick allmänheten besöka under torsdagen på Vattudalsskolan. Antalet besökare var nog rekordhögt med drygt 300 personer.

Tekniklärare Eva Jonsson var nöjd över det stora intresset och hon tycker också att det var bra kvalitet på utställningen.

Under de timmar som utställningen var öppen fick besökarna rösta fram vinnarna av Bästa monter. Bästa design och Bästa produkt.

Juryn bestod av Johanna Ottosson Teknikcollege, Martin Andersson ICA Simonsons och Simon Högberg politiker.

Pris som bästa monter:

Nellie Annerstedt, Maria Min och Yonye Ogman. De har designat en vattenflaska där man kan lossa på botten för att enklare kunna rengöra den.

Bästa Design:

Arvid Svanberg och Kevin Näsström presenterade en kopp med fat.

Här visas produkten som tog första pris. Ett deciliter-mått med skrapa som förs över måttet för att se att innehållet uppnår mängden. En hjälpreda i köket som Tina Östergren, My Ågevall och Jennifer Texmo designat.

Det fanns många bra föremål som visades, vad sägs om en plastskärare som drivs med gas. En uppfinning av Emilia Persson, Gosca Kuchta, Trine Olsen och Alexander Ohlsson.

Här visar Liam Larsson, David Ringbert och Ante Svanström upp en eluppvärmd hjälm som går att koppla in i ett 12 volts uttag på skotern eller powerbank.

Ett ytterst enkelt hjälpmedel, som ska användas för att hänga uppbromsoket,  är den här broms-oks kroken som Michel Sidén och Albin Andersson uppfunnit. Visst är den enkel, men väldigt bra att ha den gången man jobbar med Epan, som exempel.

Ja det var lite axplock från dagens Teknikmässa på Vattudalsskolan som blev så lyckad med massor av besökare, bra utställning och massor av duktiga och trevliga ungdomar.

Se fler bilder i vårt galleri, klicka på länken https://affarsnyttnorr.se/galleri/teknikmassa-pa-vattudalsskolan-2023/

Text o foto: Barbro Ericson

Foto gallerian: Barbro Ericson o Ante Svanström

 

affarsnyttnorr