Teamet bakom engcons aktivitetsdagar, fr, v. Jerry Ahrlin, Stig Engström grundare & ägare av engcon & Laila Kveli

Team engcon anordnar åter populär aktivitetsdag

nyheter

2021-09-28 Aktiviteter för alla samt premiär för nytt terränglopp. Den 9:e oktober är det åter dags för den tidigare så populära aktivitetsdagen som anordnas av team engcon. Tidigare aktivitetsdag lockade närmare 500 deltagare och arrangörerna spänner bågen för att locka ännu fler deltagare i år.

Hoppborgar, cirkus, trolleriskola, terränglopp med mera är tänkt att locka alla åldrar från minsta knatte till äldre seniorer som vill röra på sig på ett roligare sätt. Team-chefen Jerry Ahrlin tror att det åter blir ett välbesökt event, skriver engcon i ett pressmeddelande

-Vi vet att många längtar att åter få komma i gång med sin träning, som till stora delar legat nere under pandemin. Med det program vi nu åter dukar upp kommer det vara lockande att komma i gång igen säger Jerry Ahrlin.

Foto från en föregående aktivitetsdag vid skidstugan.

Årets aktivitetsdag anordnas som tidigare uppe vid skidstugan i Strömsund och det erbjuds ett brett spektrum av aktiviteter, för alla åldrar att prova på. Bland annat kommer det vara ponnyridning, käpphästbana och hoppborgar för de yngre. Som grädde på moset kommer dessutom Nordcirkus och underhåller.

Det kommer också finnas chans att lära sig trolla, åka rullskidor och testa styrketräning och dessutom springskytte med elektroniskt gevär.

Engcon-Terrängen, nytt terränglopp för alla

Utöver de aktiviteterna och cirkusen, anordnas för första gången ”engcon-Terrängen” Det är ett nytt terränglopp för alla åldrar och färdigheter med klasser från Knatte, flera juniorklasser, tre para-klasser samt herr & dam senior. Engcon-Terrängen är kostnadsfri men deltagandet måste anmälas på race.se

För att krydda dagen lite extra, kommer medlemmar ur det storsatsande långloppsteamet Team engcon att vara med och hjälpa till under hela dagen. För att nämna några så kommer bland annat Laila Kveli, Gabriel Höjlind och Nils Persson som också kommer att berätta lite om hur de lagt upp sin träning för att hålla sig i världstoppen inom långlopp på skidor.

-Oavsett vilka aktiviteter som lockar så är allt anpassat så att alla kan vara med, oavsett tränad eller inte tränad. Målet är att få ut så många som möjligt efter 1 ½ års pandemi som hållit många hemma från sina ordinarie aktiviteter fortsätter Jerry Ahrlin.

Länk till anmälan för engcon-terrängen https://raceid.com/sv/races/7990/about

Ingen anmälan krävs för själva aktivitetsdagen.

– Ett glatt humör och kläder efter väder är det enda deltagarna behöver ta med sig avslutar Jerry Ahrlin med glimten i ögat.

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: Engcon

 

affarsnyttnorr