Skyttehallen i Strömsund kan ha räddats genom snabbt pådrag.

Tack vare snabbt ingripande hejdades eventuell storbrand

nyheter

2021-04-22 Vid 19.47 i går onsdag kom ett automatlarm om brand från Skyttehallen i Strömsund och strax därefter från personer i hallen. Branden släcktes snabbt eftersom Brandstationen ligger bara några hundra meter ifrån.

Det ska enligt information ha börjat brinna i en vägg bakom en spis i Skyttehallen och förutom Strömsunds brandkår rekvirerades förstärkning från Hammerdal. Men de fick vända eftersom Strömsunds brandmän klarade släckningen. Och det gjordes snabbt.

Efter kontakt med en i släckningsarbetet var det öppen låga som mötte dem. Tack vare att automatlarmet slog på och att Skyttehallen ligger bara några hundra meter ifrån Brandstation så kunde elden snabbt släckas. Det här kan ha slutat riktigt illa, men tack vare automatlarm och närheten till stationen blev det snabbt avklarat.

Det fanns folk i hallen och de fick lämna lokalen.

Har sökt ansvarig på fastighetsförvaltningen i Strömsund men den som var på plats är bortrest till den 26 april. Säkerligen kommer en kontroll att genomföras hur elden hade uppstått. Kan finnas anledning att återkomma för oss.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr