Foto: Strömsunds kommun.

Ta möjligheten till vuxenutbildning i Strömsund

nyheter

2023-07-19 Du som vill satsa på vuxenutbildning till undersköterska, svetsare eller CNC-operatör har nu möjlighet att söka till studier i Strömsund inför hösten.

Nu är det dags att söka till höstens vuxenutbildningar i Strömsunds kommun. Vi erbjuder bland annat utbildning till svetsare, CNC-operatör och undersköterska. Sista ansökningsdag för samtliga utbildningar är 4 augusti 2023.

Utbilda dig till svetsare

Yrkesutbildningen till svetsare för vuxna omfattar 800 poäng under två terminer. Den passar dig som är praktiskt lagd och gillar att jobba med händerna. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta med tillverk-ning, montering eller reparation av metall. Efterfrågan på duktiga svetsare är stor så möjligheten till arbete efter genomförd utbildning är god.

Läsårstider: 4 september–15 december 2023 och 15 januari–31 maj 2024.

Nyhet 2023: Utbilda dig till CNC-operatör

Yrkesutbildningen till CNC-operatör för vuxna omfattar 800 poäng under två terminer. Utbildningen passar dig som är noggrann och kvalitetsinriktad. CNC-operatör är en viktig länk i industriell produktion och kräver också en god samarbetsförmåga. Efterfrågan på CNC-operatörer är stor och möjligheten till arbete efter genomförd utbildning är god.

Läsårstider: 4 september–15 december 2023 och 15 januari–14 juni 2024.

Utbilda dig till undersköterska

Yrkesutbildningen till undersköterska är en sammanhållen yrkesutbildning på gymnasial nivå, 1500 poäng. Utbildningen passar dig som vill arbeta med att ge vård och omsorg till människor som behöver hjälp och stöd. Utbildningen är på distans med möjlighet till lärarkontakt på plats i skolan. Kursprov genomförs på plats i skolan.

Studieperiod: 4 september 2023–20 december 2024.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr