Ta ditt ansvar i dessa Corona-tider

nyheter

2020-10-19 Det har rapporterats att Jämtland - Härjedalen haft många fall av Covid -19 med toppnoteringar vecka 41 med en tre-dubbling fall jämfört med veckorna innan. Men nu är läget bättre uppger smittskyddsläkaren Annika Ersson och poängterar att varje individ tar sitt ansvar och inte hänger tillsammans i större sällskap.

Det är främst de yngre som under vecka 41 rapporterats smittade i Regionen Jämtland-Härjedalen uppger smittskyddsläkare Annika Ersson i ett program på P4.

Oron inför kommande tillströmning av skidentusiaster till fjällen kan få sina konsekvenser men i dagsläget finns inte beslut om att gå ut med lokala restriktioner. Det kan i så fall bli när man upptäcker att det är en ohållbar situation, uppger hon och tillägger:

Oron är givetvis att det kommer att trängas folk inomhus.

Just idag är det lugnt på Östersunds sjukhus och endast ett fåtal fall.

Det gäller att bryta smittkedjan och att gemeneman förhindrar spridning. Att hålla sig hemma, ja att helt enkelt välja hemisolering om man känner tecken på halsont eller liknande. Att testa sig och att inte umgås med andra människor.  Som sagt, ta ditt ansvar.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr