Pressbild Kramfors kommun.

Sveriges Radio kommer med ”Pop up-redaktion” till Strömsund:

nyheter

2020-01-13 Strömsunds kommun står först på listan över nysatsningen om lokalredaktion. En så kallad ”pop up-redaktion”. Liksom Strömsund är det ett antal andra platser i Sverige som ska få ta del av lokalredaktionerna. Ett sätt att stärka den lokala närvaron uppger Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

Till hösten, närmare bestämt i september, kommer Sveriges Radio till Strömsund, om än tillfälligt. Man kommer alltså att satsa lite extra ute i landet en period för att stärka den lokala närvaron. Förhoppningen är att starta upp i flera kommuner uppger Olof Ekerlid, kanalchef på P4 Jämtland.
– Förhoppningsvis kommer vi kunna fortsätta med fler kommuner längre fram, säger han i ett pressmeddelande.

Sveriges Radio uppger att man under 2020 ska påbörja en satsning på den lokala journalistiken med ”pop up-redaktioner” runt om i landet. Det innebär att Sveriges radio kommer finnas på plats under längre eller kortare perioder i kommuner som blir mindre bevakat idag. Satsningen kommer pågå i tre år för att kunna bevaka och rapportera från landets samtliga kommuner.

Det utlovas att Strömsund kommer att ha en redaktion från den 1 september och tre månader framåt. Vilket innebär att Strömsunds kommun blir första i Jämtlands län med ”pop up-redaktion”.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr