Arkivbild Be.

Svår arbetsplatsolycka på Jämtlandsgården i Hammerdal

nyheter

2022-09-29 På förmiddagen torsdag inträffade en svår arbetsplatsolycka på Jämtlandsgårdens slakteri i Hammerdal. En yngre kvinna med flera års arbetserfarenhet från platsen fastnade med ena armen i en köttkvarn. Hon flögs med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus.

Paniel Perfect som är VD på Jämtlandsgården når vi via telefon på torsdag eftermiddag och han är skärrad över olyckan men också hoppfull att det ska gå bra för den anställde och att hennes skador kan åtgärdas.

Det var vid 10-tiden som olyckan inträffade och SOS larmades. En yngre kvinna med flera års arbetserfarenhet från platsen hade av okänd anledning fastnat med ena armen i en maskin, en köttkvarn på slakteriet Jämtlandsgården i Hammerdal. Daniel Perfect berättar om händelsen:

-Av okänd anledning fastnade kvinnan med ena armen i en köttkvarn, vilket hade kunnat sluta ännu värre än vad det gjorde, men tack vare en snabbtänkt medarbetare som fanns i närheten och snabbt slog av strömmen till maskinen kunde skadan begränsas, berättar han och fortsätter:

-Vi larmade SOS och 10 minuter därefter var Räddningstjänsten på plats, eftersom de håller till i närheten här i Hammerdal. Både ambulans och ambulanshelikopter kom till platsen och kvinnan flögs till sjukhuset i Östersund.

VD Daniel Perfect stoppade arbetet efter dagens svåra arbetsplatsolycka. Foto: Privat.

Polisen anlände och nu görs en utredning om arbetsplatsolyckan. Något liknande har aldrig hänt tidigare i slakteriet som startade 2008.  Alla på arbetet blev väldigt tagna och ledsna över vad som hade hänt och jag bestämde omgående att vi skulle avsluta arbetet och morgondagens slakt flyttas fram till en annan dag.

Givetvis är alla förkrossade och nu har vi påbörjat krishantering, dessutom kommer personal från Strömsundshälsan hit på måndag. Det är väldigt viktigt att de som i första hand fanns i närheten får diskutera olyckan och stötta varandra, men även de andra anställda behöver få delta.

Kvinnan var kontaktbar och kunde uppge att hon hade känsel i fingrarna vilket kan båda gott och att läkarna kan åtgärda den svåra skadan.

Under dagen har Polisen förhört personerna som befann sig i närheten av olyckan samt Daniel Perfect som uppger att en liknande olycka aldrig hänt på Jämtlandsgården tidigare. Exakt varför personen fastnade med armen i kvarnen är ännu inte klarlagt. Och givetvis går alla medarbetares tankar och lyckönskan till den drabbade kvinnan.

Text o bild: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr