Polis-arkivbild

Stulet vapenskåp återfanns – tre män åtalas

nyheter

2021-07-29 I samband med att en patrullerande polis tog sig en närmare titt i en parkerad bil som stod utanför Föllinge som en stöldhärva uppdagades. I bilen fanns en man som låg och sov och där fanns också en hel del stöldgods. Bland annat ett vapenskåp som tidigare stals från en bostad i Strömsunds kommun.

Polisen stannade till och gick fram till bilen där föraren satt och sov. Det var efter en väg utanför Föllinge. Detta hände den 11 juni och nu står tre personer åtalade för grovt vapenbrott. I bilen satt en sovande man och när han blev väckt uppstod misstanke om att han var påverkad av något.

I bilen fann polisen fyra jaktvapen och verktyg som misstänks vara stulna samt narkotika. Nu väcks åtal vid Östersunds tingsrätt där tre män i åldrarna 20 till 30 år står åtalade för grovt vapenbrott, inbrott och stöld.

Det påträffade vapenskåpet samt vapen kommer från ett inbrott i en fastighet i Strömsunds kommun. Två hagelgevär och två kulgevär. En av männen har gjort vissa erkännanden medan de två andra förnekar inblandning.

Bevisningen består av vittnesförhör, beslagsprotokoll, internetsökningar och utdrag ur mobiltelefoner.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr