Fr v Anders, Annica, Berta och Danne.

Strömsunds Optik firar 40 år

nyheter

2022-05-4 Danne Sundström startade Sundströms Optik i april 1982 i före detta Schröders frisersalong som han köpte. Verksamheten växte och det krävdes större lokaler. Första 1,5 åren jobbade Anders Carlsson hos Danne som assistent men gick optikerutbildningen 1984-86. Det blev nya arbetsplatser och sedan åter till hemmaplan igen. Och nu kan han fira Strömsunds Optik som fyller 40 år.

Anders Carlsson Strömsunds Optik, började redan vid 17-års ålder  jobba på dåvarande Sundströms Optik i Strömsund och ägdes av Danne Sundström. Anders gick optikerutbildning mellan 1984-86 och började jobba som konsult på olika platser, bland annat i Norge. Med tiden startade han Årefjällens Optik i Järpen och därefter blev det Strömsunds Optik  och med tiden också delägare i Bergmans Optik i Sollefteå. Anders får berätta vidare:

– Det var 1997 som jag startade Årefjällens Optik i Järpen men sålde den 2002 och flyttade till Strömsund och blev delägare i Optiken här. När Bergmans Optik i Sollefteå var till salu 2010 köpte vi den men sålde 2019. Däremot köpte vi tillbaka Årefjällens Optik i Järpen 2017 som vi driver.

-Vi satsar alltid på den senaste tekniken och har förmodligen Jämtlands modernaste butiker gällande instrument och utprovningsteknik.

När Annica och Anders kom tillsammans 2002 började hon efter ett par år att jobba i butiken där hon finns med i det mesta som händer.

-Ja jag har snart jobbat på Strömsunds Optik i 18 år! Helt makalöst vad tiden flyger iväg, uppger hon.

Som tekniker på Optiken jobbar ”Berta” Gunnarsson som varit arbetsplatsen trogen i 30 år.

Danne Sundström kom som sagt till Strömsund och drog igång Optiken i en lokal han köpte av frisör Schröder och när den blev för liten tog han över före detta Handelsbankens kontor i hörnet av Storgatan och så småningom blev det nuvarande lokal längre upp efter gatan. Dagen till ära finns han på plats hos paret Carlsson och Berta för att fira 40 år. Danne berättar:

-Jag sålde butiken till Anders 2005 och flyttade från Strömsund och numera bor jag i Långsele. Under senare år har jag inte haft någon egen Optik utan jobbat som konsult för bland annat Synoptik. Utvecklingen har verkligen gått framåt inom optikerjobbet de senaste åren, mycket är datorstyrt och massor av ny design och teknik har tagits fram. Det är spännande, anser Danne och tycker det är kanon att det går så bra för Optiken i Strömsund.

Under den här veckan 18, välkomnar Strömsunds Optik till att fira de 40 åren med att ge 40% rabatt på alla bågar i butiken. Om du köper en båge den här veckan så kan du boka tid för synundersökning en annan vecka! Dessutom är det fina priser för Solglasögon, som finns för hela familjen, avslutar Annica.

Text: Barbro Ericson

Foto: Cathrine Blixth

affarsnyttnorr