Foto: Privat

Strömsunds kommun vidtar åtgärder att förhindra smittspridning

nyheter

2020-03-13 Nu har kommundirektör Anneli Svensson på Strömsunds kommun meddelat att från och med måndag kommer de att stänga några av kommunens samlingsplatser för att förhindra spridning av Coronasmitta. Badhus, sporthallar samt kommunala GYM stängs.

Kommundirektör Anneli Svensson har gått ut med ett meddelande om att Strömsunds kommun kommer göra vad som går för att hålla eventuell coronasmitta på avstånd. Förutom bad, sporthall och kommunala GYM hålls biblioteken, turistbyrån, Folkets hus, Teknikhuset och allaktivitetshuset stängt från måndag.

Även om det sällan är folksamlingar på 500 personer, som inte får förekomma på grund av stor risk för coronasmittan,  så räcker det om en person kommer med smitta, anser Anneli Svensson och tillägger att stängningen av vissa samlingsplatser inte kommer att skapa några större konsekvenser.

Som vi på Affärsnytt Norr skrev om i går så har politiker och tjänstemän kommit överens om att hålla sammanträden och information via SKYPE och telefon för att förhindra folksamlingar. I och med att kommunens lokaler är stängda ställs aktiviteter som exempelvis teaterföreställningar och bridgespel också in.

Sex sporthallar, fyra badhus och två kommunala gym stänger i Strömsunds kommun under fyra veckor. I början av nästa vecka sker en genomgång hur man gör med personalen som jobbar i de lokaler som nu på måndag kommer att stängas.

I det här skedet är inga stängningar av förskolor och skolor aktuella.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr