Gamla Posthuset i Strömsund har fått ett helt nytt stuk. Fina och eftertraktade lägenheter.

Strömsunds Hyresbostäder har god efterfrågan på bostäder

nyheter

2020-09-25 Om vi håller oss till Strömsund och Hammerdals bostadsmarknad är läget bra. Det kan man konstatera vid lite efterforskning. Hur blev det med nybyggda hyreshuset i Hammerdal. Samma fråga ställs om före detta Posthuset i Strömsund som gjordes om till hyresbostäder. VD på Strömsunds Hyresbostäder Stefan Jönsson svarar.

-Om vi tar Gamla Posthuset i Strömsund så hade vi hyresgäster till samtliga lägenheter långt innan de stod färdiga. Där blev det åtta lägenheter och som sagt alla är uthyrda. I Hammerdals nybyggda hyresfastighet är sju av nio lägenheter uthyrda, uppger Stefan Jönsson.

I Hammerdal finns också andra hyreshus som Strömsunds Hyresbostäder äger och förra året köpte de fyra fastigheter av Korsta fastigheter.

Korsta begärde drygt 7,6 miljoner inför försäljningen men med tanke på underhållsbehov blev köpesumman fyra miljoner och 3,2 miljoner till underhåll. Var det en bra affär för Strömsunds Hyresbostäder, blir frågan.

-Ja absolut, säger Stefan Jönsson utan att behöva tänka efter. Det rör sig om fyra fastigheter med 21 lägenheter och där är samtliga uthyrda. Det blev en bra affär där vi har en direktavkastning på 6-10 procent per fastighet. En direktavkastning upp mot 10 % är mycket bra resultat (hyresintäkter minus driftkostnader och underhåll). Det var en givande affär för Strömsunds Hyresbostäder, uppger han.

I Strömsund och Hammerdal har efterfrågan på lägenheter varit stor och nu vid en närmare titt så ser det ut som satsningen på ombyggda, nybyggda och inköpta fastigheter blev ett lyft. Både för hyresgästen men också för Strömsunds Hyresbostäder.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr