Strömsund hårt drabbad av Covid-19

nyheter

2021-01-13 Det är oroväckande siffror om antalet Covid-smittade personer i Strömsunds kommun. Enligt uppgift har Strömsund tre gånger större antal smittande än Östersund. Under jul och nyår har ökningen skett och nu rullar spridningen vidare.

Enligt smittskyddet har Strömsunds kommun drabbats av oroväckande många Corona-fall. Läget ska fram till slutet av året ha legat stabilt men under jul och nyår har smittan eskalerat.

Sammanställningen från Region Jämtland Härjedalen visar att för veckorna 52–53 blev det en rejäl ökning av fall, 167 stycken. Det visar att 1 439 per 100 000 invånare smittades. Det är tre gånger så många som i Östersund.

Givetvis är detta alarmerande. Nu har högstadieskolorna börjat med distansundervisning. De som bor på äldreboenden uppges ha klarat sig bra från smittan, däremot är det personal som drabbats.

Både Hoting och Backe är hårt drabbade av smittan och där gick Kommunen ut i ett tidigt skede för att eleverna i de högre klasserna skulle få distansundervisning.

Affärsnytt Norr har tidigare skrivit om hur personer som själva misstänker att de blivit smittade och gör testet, i samma stund går över till ICA Solbacken för att handla. Eller besöker andra affärer och näringsidkare. Det har gått ut varningar undan för undan, men det är något som fortfarande händer. Folk måste inse faran och leva därefter.

Vi kan knappast klaga på att det varit dålig information om hur man ska bete sig i dessa tider.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr