T..v Johannes Bergkvist tävlande för Bushido Luleå BudoKlubb och till höger Sebastian Viklund. Domaren i mitten. Foto: Anders Gustafsson!

Strömbrytarna fortsätter sina framgångar

nyheter

2024-04-1 Helgen den 23:e till 24:e mars avgjordes svenska mästerskapen i armbrytning i samband med Vinter - SM veckan I Luleå. Och Strömsundslaget kunde visa på framgångar.

Strömbrytarna ställde i år upp med 3 deltagare, vi brukar vara fler men på grund av olika anledningar kunde vi bara mönstra 3 atleter i år, uppger Roger Eriksson och fortsätter;

-Roligt i år var att Sebastian Viklund följde med på sitt första SM, det var för övrigt hans första tävling. Sebastian tävlar i klassen sitting disabled för funktionshindrade -55 kg, där bröt han till sig  silvermedalj i både vänster och höger arm.

Strömbrytarnas representanter vid SM från vänster Eddie Gulin, Sebastian Viklund och Roger Eriksson. Foto: Jakob Gulin.

Sebastian började träna armbrytning för ett par år sedan men har det senaste året tagit sin träning till en helt ny nivå med inriktning på detta svenska mästerskap.

Sebastian Viklund tv. Foto: Jacob Roova

Junioren Eddie Gulin (fyller 16 senare i år), hans andra tävling och SM-debut, gick i år upp i klassen J18 -70 kg som var den tuffaste juniorklassen på hela mästerskapet. Eddie gjorde i sitt första SM ett flertal jättefina matcher mot äldre och mer rutinerade brytare, i hård konkurrens slutade han på en femte plats i vänster arm och en sjätte plats i höger arm bland 13 deltagare, en brytare med framtiden för sig.

Roger Eriksson th. Foto: Jakob Gulin

Roger Eriksson, ”åldermannen”, från Strömbrytarnas var tredje deltagaren som lyckades bryta hem ett brons i vänster arm och en fjärde plats i höger arm i klassen Senior Grand master -86 kg.

Strömbrytarnas deltagare är nu hemma efter ett utomordentligt arrangerat svenskt mästerskap och siktar nu framåt på kommande tävlingar såsom Dalabrytet i Hedemora, Wildarm i Storuman, Nordic Open i Vasa i Finland samt VM i Loutraki Grekland som går av stapeln i månadsskiftet september-oktober, uppger Roger Eriksson.

Upplagd text: Barbro Ericson
affarsnyttnorr