EOns bilder.

Strömavbrott – Förebyggande arbete

nyheter

2020-12-31 Det har under senaste veckorna varit flera långa strömavbrott i byarna Härbergsdalen, Inviken och Sjoutnäset, för att nämna några utsatta områden. Nu meddelar EOn att de kommer vidta åtgärder i förebyggande syfte.

Efter den senaste tidens längre strömavbrott i Strömsund och Dorotea kommuner har vi på E.ON satt in ett antal förebyggande åtgärder.

Vi har bland annat patrullerat elledningar – framförallt den långa ledningen mellan Norråker och Härbergsdalen. Vi har även ’piskat’ ledningarna för att få bort snö och is.

Eftersom flygvädret inte har tillåtit helikopterbesiktning så har vi avvaktat med det. Blir det bra flygväder någon dag framöver så vi kommer ta upp en helikopter för att göra en överflygning av ett antal ledningar i Norråker. Hittar vi långa sträckor med akut islast så kan det även bli aktuellt att vi använder helikoptern med stång för att slå bort is.

Dock är ledningen lång och svår att komma åt på vissa sträckor så vi hoppas att vädret inte ställer till det mer under de kommande dagarna. Det meddelar Lena Berglund som är Regionchef.

 

affarsnyttnorr