Strax dags att väcka åtal i Laxsjöhärvan

nyheter

2019-10-23 Åklagare Frida Molander beräknar väcka åtal mot personer i Laxsjöhärvan före jul. Och nu har en person begärts häktad. Utredningen har under tid växt och är nu uppe i ett 20-tal misstänkta.

Vid upprepade kontakter med åklagaren har hon tidigare inte kunnat fastställa när det ska väckas åtal mot dessa personer som är inblandade  Laxsjöhärvan. Men nu har hon stora förhoppningar om att det ska ske före jul.

Allt började i en liten skala men har under tid växt och har nu stannat vid ett 20-tal personer som är misstänkta.

Härvan ”briserade” så att säga en söndagskväll i januari 2019 när ett kassaskåp exploderade i och med att några personer försökte öppna det. En person som fick allvarliga skador, bland annat i ett ben,  fick föras till Östersunds sjukhus med ambulans. Polisen kom till platsen och grep två män misstänkta för grov stöld och vapenbrott. Undan för undan greps allt flera som misstänkta och nu är man uppe i 20 stycken.

Bland dessa personer finns både män och kvinnor involverade där ett fåtal personer är misstänkta för att ha begått stölderna och några är misstänkta för häleri och penningbrott. Och nyligen har en person begärts häktad i den omfattande utredningen.

Tack vare skickliga utredare har härvan kunnat nystas upp och det här handlar om tunga brott enligt åklagaren. Men nu ska materialet vara sammanställt och förhoppningsvis blir det åtal före jul.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr