Stort pådrag i Strömsund för att hitta narkotika

nyheter

2020-11-26 Under några dagar har Polisen i större omfattning varit i Strömsund och cirkulerat, både med helikopter och hundpatruller, för att komma narkotikahandlarna på spåren. En insats i större format.

Polis Johnny Jonsson, som är samordnare för narkotikaenheten i Strömsund uppger att de har under de senaste dagarna jobbat intensivt för att lokalisera narkotika. Det har varit Polisen, polisens hundpatruller liksom helikopter som koncentrerat sig på samhället Strömsund. Vi har hamnat i ett läge som är problematiskt uppger Jonsson som informerar om dagarnas uppbåd av poliser.

-Vi har en problembild av narkotikans spridning i Strömsund. Det finns personer som säljer narkotika och vi inom Polisen arbetar aktivt mot spridningen och försöker förebygga.

-Polisen har de senaste dagarna med hjälp från både helikopter och hundpatruller från Östersund kammat igenom samhället. Vi har gått igenom både Vattudalsskolan och Hjalmar Strömer och där har ingenting hittats. Det är vi verkligen glada över.

-Dessutom har vi haft en del andra adresser i Strömsunds samhälle som varit intressanta för oss och som vi har gått igenom, uppger Johnny Jonsson.

Polisen uppmanar allmänheten att hålla uppsikt och ringa in om de vet vart det handlas med narkotika. Det måste bli ett stopp på framfarten av försäljningen säger man på polismyndigheten.

Tänk till, det kan vara frågan om ditt eget barn som hamnar i den förödande tillvaron med narkotika. Hjälp till att stävja fortsatt narkotikahandel. Polisen ber dig ringa 114 14 om du ser eller hör något. Det kan rädda liv.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr