Polis-arkivbild. Har ingen direkt koppling till reportaget.

Stort intresse för polisutbildning

nyheter

2024-01-12 Under december har polisen i Jämtland och Härjedalen genomfört informationsträffar om möjligheten att studera till polis på deltid och distans. Intresset har varit stort, över 60 personer har anmält intresse, uppger Polisen.

– Då det är första gången denna möjlighet erbjuds hade vi lite svårt att veta vilka förväntningar som var rimliga men vi är mycket nöjda med utfallet av våra informationsinsatser, säger August Knutsson, chef för Lokalpolisområde Jämtland Härjedalen.

Efter genomförd och godkänd utbildning garanteras anställning på den ort som angetts i ansökan. Aktuella orter är Strömsund, Bräcke, Svenstavik, Sveg och Funäsdalen, uppger Polisen.

– Utbildningen passar för dig som vill ha möjlighet att både kunna arbeta och studera på deltid under studietiden. Eller för dig som är ung och behöver få lite mer arbetslivserfarenhet under tiden du studerar eller kunna studera samtidigt som du satsar på en idrottskarriär eller liknande, säger August Knutsson.

Intresseanmälan stänger den 19 januari och därefter kontaktas alla som visat intresse. Vid denna kontakt erhålls en ansökningslänk.

Behörighetskrav och utbildningsmål är desamma som för ordinarie polisutbildning. De som är behöriga kommer att få genomföra tester på Plikt- och prövningsverket i februari och mars 2024.

Den som klarar testerna och blir antagen till deltidspolisutbildningen får besked om detta innan sommaren. Utbildningen är 5 terminer och startar i augusti 2024. Efter avslutade och godkända studier samt godkänd aspirantutbildning anställs deltagaren som polisassistent i på den ort som angetts i ansökan.

– Om du bor och vill arbeta i Strömsund, Bräcke, Svenstavik, Sveg eller Funäsdalen är det hög tid att skicka in intresseanmälan, säger August Knutsson.

Maila intresseanmälan senast 19 januari till dpu.jamtland@polisen.se

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr