Arkivbild från Tekniikhuset. Be

Stänger vissa kommunala lokaler

nyheter

2020-11-11 Kommunen stänger vissa kommunala lokaler för att dämpa risken för smittspridning. Pandemin är inte över. Antalet fall av covid-19 ökar och kommunen har beslutat om åtgärder för att försöka dämpa smittspridningen. Från och med 13 november stänger simhallar och kommunala idrottshallar. Den 11 november stänger också Allaktivitetshuset Saga och Teknikhuset i Strömsund.  

Smittspridningen ökar i hela Sverige, även i vår kommun. Alla har ett ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att begränsa sina sociala kontakter för att inte riskera att bli sjuka – oavsett om man är barn, ungdom eller vuxen. Att alltid hålla avstånd är särskilt viktigt, du kan bära på smitta utan att veta om det! Det säger kommundirektör Anneli Svensson i ett pressmeddelande. 

Simhallar och kommunala idrottshallar stänger

För att försöka hejda smittspridningen så tidigt som möjligt har kommunen beslutat om restriktioner. De gäller i första hand till sista november.

  • Simhallar och kommunala idrottshallar stänger för föreningsverksamhet från och med 13 november. De är sedan tidigare stängda för allmänheten. Hallarna är endast öppna för skolornas idrottslektioner.
  • Allaktivitetshuset Saga samt Teknikhuset i Strömsund stänger från och med 11 november.

”Viktigt att alla följer restriktionerna”

  • Vi följer utvecklingen dag för dag och är redo att snabbt omvärdera våra beslut. Det är av mycket stor vikt att alla följer de restriktioner som gäller, det vill säga håller avstånd, stannar hemma vid symtom och undviker sociala sammankomster. Jag förstår att det kan kännas jobbigt men går utvecklingen åt fel håll är risken stor att vi måste besluta om ytterligare åtgärder, säger kommundirektör Anneli Svensson.

Upplagd text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr