Arkivbild som inte har direkt koppling till reportaget.

Stal bil i Strömsund men fick soppatorsk i Hammerdal

nyheter

2023-05-13 En dag i januari 2022 kände en man i Strömsund att han ville lämna orten och upptäckte en olåst bil med nyckeln i. Han tog den för att ta sig ut i världen men kom bara till Hammerdal där bränslet tog slut.  

Mannen har i förhör med polisen sagt att han hade tröttnat på sin lägenhet i Strömsund och ville vara någon annanstans. Därför stal han den aktuella bilen. I Hammerdal var bensinen nästan slut och han körde fast på en gård.

Det var i slutet av januari 2022 och kallt ute och han behövde någonstans att ta vägen så till slut hittade han en lägenhet som var öppen och tom. Där huserade han några dagar tills grannarna slog larm till fastighetsägaren som i sin tur vände sig till polisen.

Fastighetsägaren larmade polisen och när de kom till platsen hittade de mannen på en bänk i den aktuella lägenheten. I lägenheten hittade de även knivar och verktyg som omhändertogs och mannen avvisades – men inte långt efter detta var han tillbaka och försökte bryta sig in i lägenheten igen.

Polis fick för andra gången ta sig an mannen. Denna gång tog de och skjutsade hem honom till hemorten.

Mannen har nu dömts i Östersunds tingsrätt för både bilstölden och olaga intrång. Påföljden för brotten blir skyddstillsyn. Han ska därtill betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr