Foto: Privat.

SPF Vattudalens pimpeltävling i ymnigt snöväder

nyheter

2023-03-31 Den traditionella pimpeltävlingen vid Skalbäcksstugan genomfördes den 23 mars i ett ymnigt snöväder och den 28 mars var det dags för månadsmöte för SPF.

Fisket var trögt för de flesta men den mest framgångsrike herren var Olavi Ahola som efter två timmars fiskande vägde in över 1 kg, vilket belönades med ett presentkort från ICA på 500 kr.

Bästa dam var åter Eva-Britt Sjöberg som fiskade upp nästan 2 hg och hennes första pris på 500 kr hade skänkts av Ragnar Lif.

Efter tävlingen bjöds varmkorv, kaffe och bulle. Alla närvarande deltog i utlottningen från det gedigna prisbordet. Tack till sponsorerna ICA, COOP,  Lösvirkeshus, Team Sportia och Sportringen samt Ragnar Liif, Janne Liif och Eva Bredin.

Tack till Urban Olofsson och Monica Texmo, Anders Andrée, Nisse Pousette och Margareta Roos som bidrog till arrangemanget.

Tack till Strömsunds snöskoterklubb för lånet av Skalbäcksstugan, skriver Staffan Oscarsson som är ordförande i SPF Vattudalen.

Månadsmöte med SPF Vattudalen genomfördes tisdagen 28 mars.

Mötet inleddes med att presentera nya medlemmar samt en hälsning från ej närvarande ”sjuklingar” på Älvgården i Backe.

Därefter intog Knut Klefbom scenen och gjorde en intressant tillbakablick på ett varierat och innehållsrikt liv med många muntrationer som lockade till många skratt. Knuts berättelse kretsade kring den bok han skrivit med Hotagen som utgångspunkt. Efter mötet fanns möjlighet att köpa en signerad bok av författaren.

Dagens underhållare var Matti Modigh som spelade många fina ”gamla godingar”. Många sjöng med och hade ett stort igenkännande leende på läpparna. Matti visade att man kan spela dragspel upp och ner, vilket var ett uppskattat inslag.

Efter avtackningar med blomster vidtog det traditionella tunnbrödslotteriet med många glada vinnare och priset på entrébiljetten gick denna dag till Kjell Ågevall.

Den nye vice ordföranden Kurt Solem berättade att det nu finns möjlighet att utveckla sin förmåga till buggdans. Ett samarbete med PRO. Samling sker på söndagskvällarna och platsen är Saga.  Meddela Kurt eller Staffan om ni är intresserade.

Mötet avslutades med ett tack till alla medhjälpare på pimpeltävlingen vid Skalbäcksstugan, information om kommande verksamhet samt en uppmaning att ”tanka” ner SPF-appen i mobilen för ytterligare information. Ett stort tack riktades till alla medhjälpare som gör det möjligt att genomföra dessa månadsmöten.

Nästa månadsmöte blir den 18 april.

Staffan Oscarsson
Ordförande

Foto: Privat.

affarsnyttnorr