Arkivbild från ett Flyktinglopp med segraren Petter Nortugg och Kranskulla Linn. Foto privat.

Spännande värre i årets Flyktinglopp

nyheter

2023-03-18 Nu meddelar arrangörerna för Flyktingloppet att Petter Northug kommer att utmana Emil Persson i det 71:a. Flyktingloppet nästa helg. Men det finns flera andra stora namn så det blir en spännande uppgörelse med andra ord.

I ett pressmeddelande skriver arrangörerna att det är nu en vecka till den 71:a. Flyktingracet mellan Nordli i Norge och Gäddede i Sverige, och sista anmälningsdag går ut på söndag. Efter två år av Coronastängning genomfördes 70-årsjubileet 2022 med nästan 1000 deltagare. Flyktningerennet är det enda FIS-loppet i Trøndelag.

Tävlingen krockar med avslutningshelgen av årets världscup i Lahtis samma helg, men långdistans-VM har en helg ledigt. Som Challengers-arrangör finns det poäng att hämta för deltagarna därifrån också i Flyktingracet.

Ida Dahl, Team Engcon, som leder damklassen i världscupens långdistanslopp, är redan anmäld till Flyktingrennet, men flera damer är i tankelådan.

I herrklassen leder Emil Persson, Team 157 Ski Team, herrklassen och han är även anmäld till årets Flyktningerenn. Persson vann även årets Vasalopp.

Men Petter Northug, som redan har fyra segrar i Flyktingracet (2008, 2010, 2017 och 2018 + en seger i juniorklassen 2004) har anmält sig, och kommer förmodligen att vara en utmanare till Persson. De två möter hård konkurrens från bland andra Kasper Stadås, Team Ragde Charge, som ligger på fjärde plats totalt i världscupen, och är den enda som har seger i årets långdistanscup, där Persson har vunnit alla andra lopp i vinter. Men även vinnaren av Flyktingloppet 2019 Oskar Kardin, Team Ragne Charge blir en tuff utmanare. Därmed är scenen upplagd för en tuff uppgörelse i herrklassen i årets Flyktingrenn.

Arrangörerna förväntar sig fler spännande registreringar innan anmälningsfristen går ut den 19 mars.

För alla andra kan arrangören återigen locka med utlottning av en snöskoter. Flyktingrennet lottar ut en snöskoter 2027 till ett värde av 150 000 kr. Vi drar 10 personer varje år som fullföljer Flyktingrennet från 2023-2027. Efter loppet  2027, när Flyktingrennet firar 75-års jubileum, har vi 50 namn och bland dessa namn drar vi vinnaren av snöskotern, uppges i ett pressmeddelande från norska arrangörsstaben.

Det är mycket snö längs sträckan, och med den långtidsprognos som har rapporterats finns det en mycket god chans till bra förhållanden nästa helg.

Ackreditering för årets flyktinglopp

Sista dag för ackreditering till årets Flyktingmöte meddelas undertecknad via e-post karl-fa@online.nosenast den 22 mars 2023.

Frågor om deltagande inklusive elittävlingsdeltagande kan riktas till tävlingsledare Eva Westum Kveli, tel. 0047- 907 74126

For Flyktningerennet SA Karl Audun tel 0047-950 59116.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr