Kyrkan öppnad för stöd och hjälp till de sörjande.

Sorgens moln hänger över Strömsund

nyheter

2020-12-26 En tragisk skoterolycka inträffade i går kväll, juldagen, vid 21-tiden utanför Ulriksfors mot sjön Roa. En ung kille i 20-årsåldern omkom och under natten öppnades kyrkan för att kunna ta hand om olyckliga kompisar och övriga. En insats från POSOM gruppen.

Ja det hänger ett moln av sorg över Strömsund. En ung kille omkom i går kväll efter att ha kört in i ett träd med skoter. Vid kontakt med Räddningstjänstens inre befäl vid 23-tiden framkom att olyckan var allvarlig. Senare under natten lämnades uppgift om att föraren, en 20-åring hade omkommit av skadorna.

Med hänsyn till de anhöriga, gick vi inte direkt ut med det sorgsna beskedet.

Det är med vemod och stor sorg i hjärtat, som Lokal reporter, skriva dessa rader. Att meddela att en ungdom som har hela livet framför sig har gått bort. Livet har slocknat för en älskad son, en broder, nära anhörig och kär vän bland många. Det finns inte ord att ge om det tragiska som hänt.

Mitt i natten öppnades Ströms kyrka dit alla sörjande var välkomna. Det var POSOM gruppen som fanns på plats för att ge stöd till bland annat den omkomnes kompisar. Även idag, annan dag jul, kommer kyrkan att vara öppen för de sörjande att få ge uttryck för sina känslor och prata med personer från POSOM, en krisgrupp som arbetar med krishantering, psykiskt och socialt omhändertagande vid svåra olyckor.

Enligt Polisen var Räddningstjänst och ambulans snabbt på plats och polispatruller anslöt. Både från Strömsund och Östersund. Skotern är tagen i beslag för teknisk undersökning. Nu pågår vidare utredningsarbete i ärendet. Anhöriga är underrättade.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr