Två trogna i arrangörsstaben är Marie och Michael Eriksson. Marie tidigare delägare av Granngården i Strömsund, numera Lanthandlarna.

Soligt å glatt hos Lanthandlarnas Vårmarknad

nyheter

2023-05-13 Vårmarknad hos Lanthandlarna i Strömsund lockade fram både sol och härliga skratt. Det märks att det är försommar för nu tinar folket fram och kan stanna upp för att handla och ha det trevligt.

Det är lördag och vädret är riktigt bra och folk känner sig manade att komma ut, handla, umgås och få trivas i allmänhet. Dagens vårmarknad hos Lanthandlarna i Strömsund som tillhör traditionerna sedan många år tillbaka är en god introduktion på försommaren. Folk är i behov av att få komma ut efter vinter och mörker och skratten avlöste varandra.

Suzanne Haglund förgyllde omgivningen med sitt glada skratt.

I ett av marknadsstånden såldes Vårrullar och det var något som var attraktivt hos besökarna. Drygt 500 Vårrullar såldes under tre timmar. Det var något som Pong och Aun var nöjda över.

Kerstin Jansson hade gjort sig så vacker med blomkrans i håret. Hon brukar alltid komma till vårmarknaden som hon gillar skarpt.

Många djur fanns på plats och givetvis är hästen något speciellt och en av barnen ville få klappa den lite.

Och så har vi konfirencier Kent Wassdahl Kyrktåsjö som är marknaden trogen. Han erkänner att han ”e som päran, pass till allting”. Han ställer upp så fort han blir tillfrågad, även utanför Hoting. Såna som han skulle det finnas fler av.

Marie Hansson från Valsjöbyn hade ett utbud av välsmakande delikatesser från egen tillverkning. Hembakat tunnbröd, getost och getmese. Ingrid Jonsson visste vad hon ville ha och det var en vällagrad ost.

Det fanns något för både stora och små och hoppborgen är alltid lika spännande. Liksom alla djuren som visades på marknaden.

Text: Barbro Ericson

Foto: Cathrine Blixth

affarsnyttnorr