Sökte ensamma kvinnor via Google och skickade sexuella meddelanden

nyheter

2022-05-23 Tingsrätten i Östersund dömer en man i 50-årsåldern från Strömsunds kommun som skyldig till flera fall av sexuella ofredanden av kvinnor i länet. 

 

Under en tid när mannen från Strömsunds kommun var singel höll han på att googla fram kvinnor som han trodde var ensamstående. Därefter började han skicka meddelanden med sexuellt innehåll till dem. Något som han åtalas för.

Enligt Tingsrätten har mannen erkänt gärningarna och uppger att han slutat med beteendet eftersom han ingått ett förhållande med en kvinna. Han döms för sammanlagt sex fall av sexuella ofredanden som ska pågått mellan april 2020 och fram till och med februari 2021. Påföljden för mannen blir 7 000 kronor i dagsböter. 

Målsägandena hade begärt kränkningsersättning om mannen bedömdes skyldig för brotten men den begäran avslår Tingsrätten. För att en sådan ersättning ska betalas ut måste kränkningen vara av särskilt allvarligt slag. Något som Tingsrätten inte anser att det varit i dessa fall. Det är skillnad mellan att få ett meddelande på en telefon och att exempelvis utsättas för fysisk beröring.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr