Bild på de skadade, båda med bland annat fot och benskador.

Snart dags för rättegång – två flickor misshandlades

nyheter

2020-02-12 Det har gått mer än ett år sedan två flickor misshandlades svårt utanför Folkets Hus i Strömsund. Det blev frakturer och lång sjukskrivning därefter. Nu ger Tingsrätten positiva vibbar, det ska snart bli rättegång mot de misstänkta gärningsmännen.

Ända sedan dag ett har Affärsnytt Norr följt händelseförloppet när två unga tjejer blev nerslagna och svårt misshandlade utanför Folkets Hus i Strömsund efter hemvändardisco för mer än ett år sedan. De båda flickorna blev så svårt misshandlade att det blev lång sjukrivning och många läkarbesök. Vi har vid upprepade tillfällen kontaktat Domstolarna i Östersund och den lokala Polisen om vad som händer i ärendet.

Polisen har gjort ett gediget förarbete och utredning, det finns flera vittnen till händelsen och händelsen betraktas som seriös och ska inte lämnas där hän. Ärendet är inte nedlagt och nu uppges att inom kort kommer det bli rättegång. Men å andra sidan har man sagt så under en längre tid, då har förklarat varit att andra större mål har kommit emellan.

Affärsnytt Norr kommer också fortsättningsvis att följa ärendet och rättegång när den blir av.

Text: Barbro Ericson

Foto; Cathrine Blixth

 

 

affarsnyttnorr