Snart återinvigs bion i Strömsund

nyheter

2023-09-27 Söndag 5 november kommer Bio Vågen öppnas i Strömsund igen. Bion har med undantag av några månader hösten 2021 varit stängd under pandemin och tiden efter. Det skriver Strömsunds Folkets Husförening i ett pressmeddelande.

-Det känns otroligt roligt att äntligen få ge besked att vi kan starta upp igen, säger Karin Näsmark, ordförande i Folkets Husföreningen. – Vi vet att bion är hett efterlängtad och att många saknat bion i Strömsund.

Orsak till det långa uppehållet är i huvudsak pandemin, då hela huset där bion finns stängdes ner. När restriktionerna sen släpptes så inleddes en större golvrenovering som gjorde att bion inte kunde användas.

-Därefter kom en valrörelse och flera i styrelsen var aktiva där och tiden räckte inte till för bion, säger Karin Näsmark.

– Lite för sent konstaterade vi sen i vintras att det bolag vi hittills använt oss av för möjligheten att boka biljett och sittplats på hemsidan nog inte var intresserade av oss som kund, vi är för små.

Nu är nytt avtal tecknat med annat bolag och föreningen har beslutat hålla en liten återinvigning av bion söndag den 5 november.

-Det blir en dag med flera föreställningar både för stora och små, säger Karin Näsmark. – Vi är så glada att vi äntligen kan säga välkomna till alla som vill se bio i Strömsund. 

Intresset för föreningen har under tiden ökat. Det finns en fulltalig styrelse och flera som utöver nuvarande biovisare kommer lära sig tekniken så att flera kan dela på ansvaret för biovisningarna. Andra har även anmält intresse för uppdrag i styrelsen. Föreningen ska också se över sina sociala medier och hålla dem uppdaterade.

-Det ser lovande ut, det är varje förenings dröm att aktiva knackar på dörren och vill vara med, avslutar Karin Näsmark.

Upplagd text o foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr