Skyddsutrustning på alla förskolor och fritidshem i kommunen

nyheter

2020-06-29 Nu stramar Strömsunds kommun upp säkerhetsåtgärderna på samtliga förskolor och fritidshem och inför skydds-kit för personal om barn skulle visa på förkylningssymptom.

Strömsunds kommun uppger på Hemsidan att de vill skapa en trygg miljö för både barn, personal och vårdnadshavare. Därför införs extra säkerhet genom att tilldela två uppsättningar av skyddsutrustning för personalen. Så blir det inom kort vid varje förskola och fritidshem i Strömsunds kommun.  Detta är en säkerhetsåtgärd om något barn skulle få symptom för covid-19 under sin vistelse.

Det är krav som ställts från fackförbundet Kommunal. Strömsunds kommun väljer dock att utöka säkerheten genom fler skydds-kit än fackförbundet kräver.

Anders Bergman som är stabschef vid Kommunen uppger att det blir samma förfarande som vid vinterkräksjuka. Märker personalen att ett barn visar upp symptom på covid-19 ska det finnas skyddsutrustning att använda fram tills att barnens föräldrar kommer och hämtar dem. Vi kände också att det var lika bra att varje förskola och fritidshem fick två uppsättningar istället för en, uppger Bergman.

Enligt Lars Thorin, chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen, kommer Kommunen att byta ut munskydd till andningsmasker för extra säkerhet.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr