Skydda din adress mot falsk adressändring

nyheter

2016-10-5 Omkring 350 personer id-kapas varje dag i Sverige. En av metoderna är att gör en falsk adressändring. Med Skatteverkets nya e-tjänst "Spärra obehörig adressändring" minskar du risken för att drabbas av den sortens id-kapning. Med hjälp av tjänsten väljer du att Skatteverket bara ska godkänna adressändringar som görs med e-legitimation. Det innebär att ingen annan kan ändra din adress utan din vetskap//Information från Polisen.

 

Med Skatteverkets nya e-tjänst Spärra obehörig adressändring kan du skydda dig mot bedrägerier som görs med falska adressändringar. I tjänsten väljer du att Skatteverket bara ska godkänna adressändringar som görs med e-legitimation. Det innebär att ingen annan kan ändra din adress utan din vetskap.

Använd våra e-tjänster

Gå in på www.skatteverket.se under fliken ”nyheter” hittar du information om hur du skyddar din adress mot falsk adressändring.

Du som har en säker, digital brevlåda för myndighetspost får ett meddelande så fort din folkbokföringsadress ändras i Skatteverkets register. För att ytterligare minska risken för bedrägerier lanserar vi e-tjänsten Spärra obehörig adressändring. I tjänsten väljer du att Skatteverket bara ska godkänna adressändringar som görs med e-legitimation. Detta minskar risken för att någon använder dina personuppgifter för bedrägerier och id-kapning.

Skatteverket lanserar även en e-tjänst för att anmäla särskild postadress. Tjänsten vänder sig till dig som behöver ha posten någon annanstans än till din folkbokföringsadress under en period på minst sex månader. Om du spärrar din adress i e-tjänsten Spärra obehörig adressändring, gäller spärren även dig som anmält särskild postadress.

affarsnyttnorr