Polis Johnny Jonsson.

Skolflickor förföljdes av okänd man

nyheter

2021-02-12 På onsdag morron vid 08-tiden upplevde två skolflickor i 11-årsåldern att en okänd man följde efter och tilltalade dem och de blev givetvis väldigt rädda. Skolpersonal polisanmälde händelsen.

Två skolflickor var på väg till skolan när en man dök upp på gångvägen och följde efter dem. De blev väldigt rädda och sprang in och gömde sig i en skogsdunge och ringde en lärare på skolan som fick gå dem till mötes. Ärendet polisanmäldes och de kom och gjorde en första kontroll.

Polis Johnny Jonsson uppger att de idag på fredag eftermiddag inte fått in några konkreta signalement på mannen som ska ha följt efter flickorna och ropat på dem. Vi är ute och cirkulerar på samhället, för att vara extra synlig med andra ord.

Ingen klar bild av mannen har kommit till Polisens kännedom, mer än att han hade mörka kläder och munskydd. Det är givetvis svårt att se vem det kan vara med tjocka vinterkläder. Det är viktigt att utröna varför mannen ville ta kontakt med flickorna. Det kan finnas många olika anledningar och vi är intresserad av upplysningar från allmänheten om de sett något.

Har du upplysningar att lämna, ring Polisen 114 14.

Text o foto Barbro Ericson

affarsnyttnorr