Skolelev alkoholförgiftad – Nu söker Polisen langare

nyheter

2024-03-15 Några elever från Centralskolan i Hoting drack alkohol under en utflyktsdag och en av dem tog in så mycket att han blev medvetslös. Ambulans tog honom till Östersunds sjukhus och hälsotillståndet var allvarligt. Fallet har lett till en polisutredning om vem som har langat.

Som Affärsnytt Norr skrivit om tidigare blev en av skoleleverna så berusad under en utflyktsdag till Landsomberget att han blev medvetslös och fördes med ambulans till Östersunds sjukhus där han bland annat blev magpumpad. Händelsen blev ett trauma för både elever och skolpersonal och det rådde stor förtvivlan över vad som hade inträffat och därtill vad som kunde ha hänt om inte eleven kommit i tid till sjukvård.

Nu är en polisutredning på gång för att försöka få fram vilken som har langat alkohol till barnen och det kommer att bli förhör. Att langa sprit till barn är ett allvarligt fel vilket går att se i den här händelsen.

Enligt rektor Viktoria Kärnlund är det ett föräldraansvar/målsmans ansvar att veta vad eleverna packar med sig, skolpersonalen kan inte börja rota och kolla vad de har i väskorna. Eleverna är mellan 13 – 15 år.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr