Skidstjärnan Ida Dahl Team engcon 2023 års idrottskvinna

nyheter

2023-12-30 Ida Dahl som tävlar för Team engcon har en ihållande karriär på skidor och I våras tog hon hem den totala segern i långloppscupen Ski Classic, Ida fortsätter vara segerviss och nyligen blev hon utsedd till årets idrottskvinna i Jämtlands län av Haldo Hanssons minneskommitté.
Ida Dahl Östersund som tävlar för Team engcon har av Haldo Hanssons minneskommitté tilldelats priset som Länets idrottskvinna år 2023. Det är en utmärkelse som funnits sedan 1959. 

I våras tog hon hem den totala segern i långloppscupen Ski Classic, med bland annat en seger i Tjejvasan samt att hon kom på tredje plats i Vasaloppet.

 Ida Dahl i samband med en familjedag som engcon arrangerade i Strömsund. Foto: Be

Den glada och målinriktade Ida Dahl har siktet hela tiden inställt på att vinna och så blir det. Och det är med spänning som man kan följa hennes framgångar som inte ser ut att ha några som helst begränsningar.

För Ida själv, som gjort såna fina resultat i långloppstävlingarna. ser fram emot kommande Vasalopp som är den stora utmaningen.

Motivering för utmärkelsen

Kommittén för Haldo Hanssons minne ger följande motivering:

”Efter en mycket jämn säsong på allra högsta nivå, vann hon den totala segern i långloppscupen Ski Classic, med bl.a seger i Tjejvasan, 3:a i Vasaloppet, 1:a i Alta Pusteria 62 km. Inför säsongens sista tuffa lopp, Summit 2 Senja, ledde hon med 1 poäng före Magni Smedsås i den totala cupen. Därmed var hon tvungen att vinna över henne då. Efter ett mycket starkt lopp blev hon 2:a efter för dagen pigg Astrid Öyre Slind, därmed vinner hon den totala titeln i Ski Classic 2023”.

Text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr