Skellefteå AIK mot Leksand i Strömsund

nyheter

2016-05-16 För 10:e året i rad förlägger Skellefteå AIK sitt försäsongsläger till Strömsund och årets träningsmatch spelas den 15:e september mot SHL-nykomlingarna Leksands IF.
Foto: Privat
 
 
Arrangören IFK Strömsund är glada och ser fram emot ännu ett läger som har blivit en av hockeyns viktigaste intäktskällor, uppges i ett Pressmeddelande.

– Dessa läger har blivit en viktig del av vår ekonomi, då de fungerar som en grundplåt för att starta upp höstens verksamheter säger Jens Reinhammar, Ordförande i hockeysektionen.  Engcon huvudsponsor Bakgrunden till Skellefteå AIK,s årliga Strömsundsläger är att industriföretaget engcon, världsledande på tiltrotatorer, en slags handled till grävmaskiner är en av Skellefteå AIK,s huvudsponsorer.

– Ja, dessa försäsongsläger med tillhörande träningsmatch mot ytterligare ett elitlag, är en del av flera punkter i vårt samarbetsavtal med Skellefteå AIK berättar Sten Strömgren, marknadsföringschef på engcon och tillika ansvarig för lägren.

Sten Strömgren berättar att första lägret år 2007 var ett slags test då allt var i sin linda.

– Vi som klubb hade redan en viss erfarenhet av elitmatcher, då Strömsund hade arrangerat en del tidigare matcher med SHL-lag. Däremot var det ingen i dåtidens stab som varit med om något liknande och vi började därför lite försiktigt med att bjuda in Trondheim, då ett av topplagen i Norska hockeyligan.

Fyllda läktare Succén var ett faktum och Strömsund Hockey fyllde Dunderhallen med besökare som ville se SHL-laget Skellefteå AIK som året innan kommit tillbaka efter en lång tid i Allsvenskan och nu dessutom med förstärkning av NHL-proffset Mikael Renberg.

Årets upplaga av Skellefteå AIK är inte helt klar vid skrivande stund, men ett av många nyförvärv är extra intressant då Strömsundssonen Henrik Hetta nyligen bekräftats klar för laget.

Älg- och björnjakt IFK Strömsund kommer likt tidigare år erbjuda lagen aktiviteter som ex, älg & björnjakt, golf, fiske mm och det lär tilltala jägaren & Leksands succétränare Perra Johnsson som för övrigt var Skellefteås tränare under premiäråret för 10 år sedan.

– Det ska bli mycket trevligt att få komma upp till Strömsund igen säger Perra Johnsson

IFK Strömsund planerar att fira 10-årsjubileumet lite extra utan att avslöja några detaljer.

– Vi har en hel del kul på gång. men vill inte gå ut med något förrän alla pusselbitar har fallit på plats avslutar Jens Reinhammar.

Kontakt:

PEA Israelsson, klubbchef, Skellefteå AIK 070-551 10 51

Perra Johnsson, Tränare, Leksands IF, 070-302 40 40

Sten Strömgren, läger och matchansvarig, 070-529 96 32

Jens Reinhammar, ordförande IFK Strömsund Hockey, 070-595 18 47

Barbro Ericson 2016-05-02

 

 

affarsnyttnorr