SAIK - MoDo 2018

Skellefteå AIK återupptar sina läger i Strömsund och spelar match mot Modo

nyheter

2022-06-23 Efter tre års uppehåll, tar åter Skellefteå AIK upp sina årligt återkommande träningsläger i Strömsund. Årets läger inleds den 17:e augusti med en träningsmatch mot Modo Hockey och dagen efter blir det teambuilding och träningskväll med ortens och länets ungdomar. Välkomnas av ordföranden.

-Jättekul, detta behöver verkligen hockeyn i Strömsund säger IFK Strömsund Hockeys ordförande Jeanette Nilsson i ett pressmeddelande.

I år är det 15 år sedan industriföretaget engcon tecknade sponsoravtal med Skellefteå AIK och därmed inledde laget sitt årligt återkommande träningsläger med tillhörande träningsmatch i Strömsund. 2007 blev ett pilotår och för att både Skellefteå AIK och IFK Strömsund skulle hitta formerna för lägret blev det en smygstart med Trondheim som stod för motståndet. Skellefteå AIK som då även hade med förre NHL-proffset Mikael Renberg vann matchen relativt enkelt. Förutom själva träningsmatchen fick även Skellefteå AIK genomföra ett antal teambuilding-aktiviteter och så hölls en träningskväll med Strömsunds juniorer.

Med detta var konceptet klart och det bibehölls årligen ända fram till 2018, då höstlägret i Strömsund krockade med CHL,s spelschema och därefter följde två års pandemi-uppehåll.

Men nu är det åter dags att ta upp verksamheten med Skellefteå AIK,s återkommande träningsläger i Strömsund.

– Det blir roligt att åka till Strömsund igen. Det är en bra möjlighet för oss att åka iväg med det nya laget och kunna kombinera teambuilding-aktiviteter med att spela säsongens första match säger Skellefteå AIK,s General Manager Erik Forssell.

IFK Strömsund Hockey arbetar nu för att erbjuda Skellefteå AIK ett varierande och innehållsrikt träningsläger med en teambuilding-aktivitet i fjällmiljö. Som tidigare kommer Strömsund barn & ungdomar erbjudas att träna tillsammans med spelare från Skellefteå AIK.

Denna träningskväll är också otroligt efterlängtad och vi kommer som tidigare även bjuda in alla länets föreningar till detta berättar Jeanette Nilsson.

Bilder från SAIK – MoDo 2018.

Träningsmatchen mot MoDo Hockey är även den efterlängtad och redan efter första årets uppehåll uttrycktes det besvikelse bland Strömsunds hockeyintresserade samt Skellefteås f

-Ja, detta har sedan första årets uppehåll varit den ständigt återkommande frågan och nu känns det så kul att vi åter får dra igång årets verksamhet med detta läger, säger Jeanette Nilsson med ett brett leende.

Upplagd text: Barbro Ericson

Privata bilder.

 

 

affarsnyttnorr