Skateboardparken i Strömsund invigd

nyheter

2023-05-27 Allt började med ett inlämnat Medborgarförslag 2016 till Strömsunds kommun om önskemål att en skateboardpark skulle byggas och nu efter ett antal år var det dags för invigning.

 

Arvid Sandberg med mamma Camilla Hulkki var de som drog igång projektet att få till en skateboardpark i Strömsund. Året var 2016 och Arvid och hans kompisar hade stort intresse för att åka skateboard men det fanns bara någon enstaka ”hemmagjord” ramp som inte alls fyllde måtten. Då bestämde sig Arvid och Camilla att lämna in ett medborgarförslag till Kommunen att en skateboardpark borde byggas. Det var ett antal år sedan, tiden har gått och mycket ideellt arbete har krävts för att få en park i Strömsund. Camilla berättar:

-Det har varit jobbigt men roligt att arbeta för att få till skateboardparken för det behövdes en hel del pengar. Strömsunds kommun kunde inte stå för kostnaden utan det blev att jaga sponsorer och medel ur olika fonder för att få ihop till det vi har idag, berättar hon.

-Styrelsen som består av fr v Olle Edler, Robin Steener , Camilla Hulkki och Arvid Sandberg, började jaga pengar och med tiden kunde de få klartecken till rampen. Att montera upp parken har i stort sett gjorts av medlemmar och vi har fått hjälp av flera sponsorer, bland annat Ottossons åkeri som gjort markarbetet och Elektra som installerat belysningen, uppger Camilla och fortsätter:

-Därtill har vi beviljats pengar ur Allmänna Arvsfonden, Bygdemedel och Strömsunds kommun.

Och så har vi då kommit fram till invigningsdagen där Sara Kjellsdotter som är ordförande i Barn- och kulturnämnden klippte bandet. Nu är alla välkomna till parken som är besiktigad och körklar.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr